Fiskrullader av torskrygg och sockertång

Fiskrullader av torskrygg och sockertång
Foto: Tv4

Fiskrullader av torskrygg och sockertång

Av: John - Linköping

Från: Halv åtta hos mig

24 ingredienser

45 m

Fiskrullader av torskrygg och sockertång med potatis och vitvinssås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Sockertångsrullader

  • 3 blad sockertång (egenplockad)
  • 300 g färska räkor
  • 1 gul lök, riven
  • 1 kg torskrygg
  • 2 ägg (ekologiska)
  • 0,5 kruka färsk timjan
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • salt

Vitvinssås

  • 2 dl vitt vin
  • 1-2 fiskbuljongtärningar
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk soja
  • 0,5 tsk fisksås
  • 1 krm chilifrukt

Potatis

  • 800 g delikatesspotatis

Garnering

  • 4 polkabetor (små färska)
  • smör
  • 8 gröna sparrisar
  • olja
  • färsk timjan
  • flingsalt
  • vitpeppar
  • svartpeppar

Gör så här

Sockertångsrullader

  1. Skölj sockertången under rinnande vatten (den är mycket slemmig). Lägg tången i kokande vatten och koka den i cirka en timme. Tången blir då mjuk och slemmet försvinner.
  2. Hacka räkorna i mindre bitar och riv den gula löken på rivjärn.
  3. Gör färs av fisken och blanda den med ägg, den rivna löken, kryddor och räkor.
  4. Dela den kokta sockertången i decimeterstora bitar. Lägg en stor matsked fiskfärs på remsan och rulla ihop till en rulle.
  5. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form.

Vitvinssås

  1. Häll vinet i en kastrull och smula ned buljongtärningen.
  2. Koka upp och tillsätt sedan grädde, soja, fisksås och chili. Låt småkoka i fem minuter tills såsen tjocknat något.
  3. Häll såsen över rullarna och sätt in formen i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter.

Potatis

  1. Koka potatisen med skal på.

Garnering

  1. Koka polkabetor med skal på.
  2. Lägg i en klick smör i kastrullen efter kokning. Skär sedan upp betorna i bitar.
  3. Stek sparrisen i en separat panna med en skvätt olja.
  4. Lägg upp betorna och sparrisen på fat och garnera med färsk timjan, flingsalt och lite vit- och svartpeppar.