Fiskpaket med grönsaker och örter

NYHET
Fiskpaket med grönsaker och örter
Foto: TV4/Micke Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Fiskpaket med grönsaker och örter

18 ingredienser

Låt grillen göra jobbet och förbered smidigt ett stort paket fyllt med fisk, grönsaker i säsong och färska örter att lägga på grillen. Passa gärna på att lägga några grönsaker på grillen samtidigt och låt dem få fin yta. Pressa över grillad citron vid servering.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g laxfilé
  • 300 g torskfilé
  • 100 g ramslök
  • 50 g färsk persilja
  • 100 g spansk körvel
  • 10 färskpotatisar, förkokta
  • 200 g sockerärtor
  • 250 g vit sparris
  • 200 g smör
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl pankoströbröd
  • 1 citron, skivad
  • bakplåtspapper och aluminiumfolie
  • salt
  • svartpeppar

Grönsaker att grilla

  • 2 fänkål
  • 8 knippmorötter
  • 2 citroner
  • olivolja

Gör så här

Fiskpaket

  1. Skrynkla bakplåtspapper och lägg ut det på aluminiumfolie i en vid skål.
  2. Skär ramslök, persilja och spansk körvel grovt och lägg i botten av paketet.
  3. Skär lax och torsk i grova bitar. Dela de förkokta potatisarna. Ansa sockerärterna. Skala och dela vit sparris, skär bort träiga ändar.
  4. Bryn smör med olivolja och panko i en kastrull tills det doftar nötigt och får en gyllenbrun färg.
  5. Lägg fisk, potatis och grönsaker på örtbädden.
  6. Häll det brynta smöret över. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg på tunna citronskivor.
  7. Vik in bakplåtspappret och folien, nyp ihop för att försegla.
  8. Grilla paketet i 15-20 minuter.
  9. Samtidigt, blanda grovt skuren fänkål och morötter med lite olivolja.
  10. Grilla grönsakerna och de delade citronerna tills de får fin färg.
  11. Öppna paketet försiktigt och servera med de grillade grönsakerna.