Fisknuggets med broccolikräm

NYHET
Fisknuggets med broccolikräm
Foto: TV4
Karin Jamil
Karin Jamil

Fisknuggets med broccolikräm

Av: Karin Jamil

Från: Nyhetsmorgon

26 ingredienser

1 h

De här frasiga fiskbitarna toppade med broccolikräm och rom blir festliga tilltugg att bjuda på.

Karin Jamil på Instagram
Karin Jamil

Karin Jamil på Instagram

Följ Karin på Instagram, som läkare och sin resa i Sveriges mästerkock 2025

Läs mer

Ingredienser

portioner6 - 8

Broccolikräm

  • 2 broccoli
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 500 g spenat
  • 150 g smör, kallt
  • 0,5 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 msk soja (ljus)
  • 1 tsk ingefära, hackad
  • 3 tsk limefrukt (eller yuzu)
  • 2 tsk mirin

Fisknuggets, panering 1

  • 400 g torsk
  • 1 dl majsstärkelse
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver

Fisknuggets, panering 2

  • 2 ägg
  • 2 tsk ansjovisspad (eller från kapris)
  • 1 tsk sesamolja

Fisknuggets, panering 3

  • 3 dl cornflakes
  • 1 dl ströbröd
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,5 tsk salt

Montering

  • inlagd ingefära (gari)
  • laxrom
  • gräslök, hackad

Gör så här

Broccolikräm

  1. Dela broccolin i stora buketter.
  2. Koka upp en stor kastrull med vatten.
  3. När vattnet kokat upp så addera broccolin, salt och bikarbonat. Koka tills broccolin är mjuk, ca 5 minuter.
  4. Lyft över broccolin till en stor mixer.
  5. Addera resterande ingredienser och mixa slätt. Ställ åt sidan.

Fisknuggets

  1. Hacka upp fisken i munsbitar, ca 4 x 4 cm stora. Storleken är inte så noga.
  2. Vänd fiskbitarna först i blandningen med majsstärkelse, sedan in äggblandningen och slutligen i cornflakesblandningen.
  3. Panera sedan bitarna ytterligare en gång i äggblandningen och sedan i cornflakes igen.
  4. Stek fisken på vardera sida i rikligt med het neutral olja, ca 2-3 minuter på vardera sida tills paneringen har fått en gyllene färg.
  5. Låt rinna av på hushållspapper

Montering

  1. Toppa varje fisknuggets med broccolikräm, ett litet bo av gari, laxrom och gräslök.