Fiskgryta, serveras med ris och grekiskt bröd

Fiskgryta, serveras med ris och grekiskt bröd
Foto: TV4

Fiskgryta, serveras med ris och grekiskt bröd

Av: Nils - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

30m

Enkel och god torskgryta med tomat och dill.  Serveras med ris och färskt bröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 500 g krossade tomater
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 35 g dill, fryst
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g färsk torskfilé, urbenad

Tillbehör

  • ris
  • grekiskt vitt bröd

Gör så här

  1. I en bred kastrull, häll i krossade tomater, vispgrädde och dill. Blanda.
  2. Tillsätt svartpeppar och mycket salt (hela hemligheten är saltet). Blanda.
  3. Värm upp tills det börjar sjuda, lägg då i torsken. Låt sjuda i ca 5-7 minuter.
  4. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  5. Skiva upp det grekiska brödet.
  6. Servera fiskgrytan tillsammans med det kokta riset och det skivade brödet.