Fiskgryta med kokosgrädde, grön curry och limeyoghurt

24 röster
4

En krämig laxgryta med smaker från det asiatiska köket - grön curry, kokosmjölk och koriander. 

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Fiskgryta

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 stor morot
  • matolja, till stekning
  • 2 msk grön currypasta
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 dl fiskbuljong
  • 6 dl kokosgrädde
  • 2 dl grädde
  • 1 broccoli
  • 300 g shitakesvamp
  • 500 g tärnad fisk, gärna lax
  • 1 msk fisksås
  • salt

Limeyoghurt

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 lime, saft och skal
  • salt

Servering

  • kokt ris
  • 1 dl cashewnötter, hackade
  • 1 knippe koriander

Gör så här

  1. Fiskgryta
    Skiva lök, vitlök och morot. Fräs i oljan, tillsätt grön curry och fräs vidare. Slå på vitt vin och buljong. Låt koka upp.
  2. Slå på kokosgrädden. Låt koka upp och småkoka.
  3. Dela broccolin i mindre bitar. Lägg i broccoli och svamp och låt koka några minuter. Lägg sist i fisken och låt småkoka till den är klar. Smaka av med fisksås och salt.
  4. Limeyoghurt
    Blanda allt och smaka av med salt.
  5. Servering
    Servera fiskgrytan med nykokt ris, en klick limeyoghurt, hackade nötter och koriander.
9 september 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept