• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Fiskdoftande lår

POPULÄRT
Fiskdoftande lår
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Fiskdoftande lår

3 steg att laga

10 ingredienser

20 m

Smakrika kycklinglår med krispiga tillbehör blir en perfekt rätt både till helg och vardag!

Ingredienser

portioner4 portioner

Fiskdoftande lår

  • 300-400 g kycklinglår, stekta
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk chingkiangvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 2 sticklökar, gröna delen
  • 1 msk ingefära, finhackad
  • 1 msk vitlök, finhackad
  • 2 msk chiliolja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk chilipasta

Gör så här

  1. Skär kycklinglåren i tunna skivor.
  2. Blanda soja, vinäger och lös upp sockret i vätskan.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna, utom kycklingen, blanda väl. Tillsätt kycklingen och vänd runt.