Fiskbuljong

7 röster
12
Fiskbuljong
Foto: TV4
12

Du behöver

  • 1,5 kg fiskskrov
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 2,5 liter vatten
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 knippa persiljestjälkar
  • 1 kvist timjan

Gör så här

  1. Hacka löken grovt och skiva purjolöken. Rengör och spola fiskbenen. Hugg dem i bitar. Lägg smör i grytan och låt löken svettas med fiskbenen. Rör om då och då.
  2. Häll i vatten. Låt koka upp och skumma. Lägg i pepparkorn, persiljestjälkar och timjan. Låt sjuda i 20 minuter.
  3. Sila buljongen och låt den sedan koka ner tills något mindre än hälften återstår.
25 augusti 2009

Fler goda recept