150 g körsbärstomater, sköljda och skurna i små bitar
1 schalottenlök, skalad och finskuren
1 g chiliflakes
sherryvinäger
salt
malen svartpeppar
Syrad kål
1 kålrabbi, skalad, skivad och strimlad (medelstor)
15 g 123-lag
olivolja
Servering
salt, rökt
buskkrasse
chilifrukt, finskuren
Gör så här
Salladsblad Plocka av hela blad från salladen, beräkna ett salladshuvud till sex portioner. Välj exempelvis eklöv, gröna shisoblad eller baby gemsallad.
Lägg bladen i kallt vatten i minst 10 minuter.
Lyft sedan upp bladen och lägg på en handduk för att rinna av.
Sotad gös Salta och dressa fisken i en ugnssäker form.
Tillaga fisken i ugnen på 80 grader tills den har 42 grader i kärntemperatur.
Skär fisken i bitar och sota ytan med en gasolbrännare innan servering.
Tomatvinägrett Bryn vitlök i olivolja på medelvärme i en stekpanna.
Blanda vitlöken med tomater, lök och chiliflakes. Smaka av med sherryvinäger, salt och peppar till en smakrik tomatvinägrett.
Syrad kål Dressa kålrabbin med 123-lag och lite olivolja innan servering.
Servering Servera den sotade gösen i salladsblad tillsammans med tomatvinägretten och den syrade kålen. Toppa med rökt salt, buskkrasse och finskuren chili.