Fisk i salladsblad

Fisk i salladsblad
Foto: Tv4
David lundqvist
David lundqvist

Fisk i salladsblad

17 ingredienser

1 h

Här bjuder David Lundqvist på härlig plockmat i form av fyllda salladsblad. Sotad gös, tomatvinägrett och syrad kål blir en riktigt god kombination.

Se David Lundqvist laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Salladsblad

  • 1 salladshuvud

Sotad gös

  • 300 g gösfilé, urbenad och skinnad
  • 15 g olivolja
  • 5 g salt

Tomatvinägrett

  • 3 klyftor vitlök, skalad och finskuren
  • 15 g olivolja
  • 150 g körsbärstomater, sköljda och skurna i små bitar
  • 1 schalottenlök, skalad och finskuren
  • 1 g chiliflakes
  • sherryvinäger
  • salt
  • malen svartpeppar

Syrad kål

  • 1 kålrabbi, skalad, skivad och strimlad (medelstor)
  • 15 g 123-lag
  • olivolja

Servering

  • salt, rökt
  • buskkrasse
  • chilifrukt, finskuren

Gör så här

Håll skärmen tänd

Salladsblad

  1. Plocka av hela blad från salladen, beräkna ett salladshuvud till sex portioner. Välj exempelvis eklöv, gröna shisoblad eller baby gemsallad.
  2. Lägg bladen i kallt vatten i minst 10 minuter.
  3. Lyft sedan upp bladen och lägg på en handduk för att rinna av.

Sotad gös

  1. Salta och dressa fisken i en ugnssäker form.
  2. Tillaga fisken i ugnen på 80 grader tills den har 42 grader i kärntemperatur.
  3. Skär fisken i bitar och sota ytan med en gasolbrännare innan servering.

Tomatvinägrett

  1. Bryn vitlök i olivolja på medelvärme i en stekpanna.
  2. Blanda vitlöken med tomater, lök och chiliflakes. Smaka av med sherryvinäger, salt och peppar till en smakrik tomatvinägrett.

Syrad kål

  1. Dressa kålrabbin med 123-lag och lite olivolja innan servering.

Servering

  1. Servera den sotade gösen i salladsblad tillsammans med tomatvinägretten och den syrade kålen. Toppa med rökt salt, buskkrasse och finskuren chili.