Fisk i salladsblad


Foto: Tv4
Fisk i salladsblad
17 ingredienser
1 h
Här bjuder David Lundqvist på härlig plockmat i form av fyllda salladsblad. Sotad gös, tomatvinägrett och syrad kål blir en riktigt god kombination.
Se David Lundqvist laga receptet

Ingredienser
Salladsblad
- 1 salladshuvud
Sotad gös
- 300 g gösfilé, urbenad och skinnad
- 15 g olivolja
- 5 g salt
Tomatvinägrett
- 3 klyftor vitlök, skalad och finskuren
- 15 g olivolja
- 150 g körsbärstomater, sköljda och skurna i små bitar
- 1 schalottenlök, skalad och finskuren
- 1 g chiliflakes
- sherryvinäger
- salt
- malen svartpeppar
Syrad kål
- 1 kålrabbi, skalad, skivad och strimlad (medelstor)
- 15 g 123-lag
- olivolja
Servering
- salt, rökt
- buskkrasse
- chilifrukt, finskuren
Gör så här
Salladsblad
- Plocka av hela blad från salladen, beräkna ett salladshuvud till sex portioner. Välj exempelvis eklöv, gröna shisoblad eller baby gemsallad.
- Lägg bladen i kallt vatten i minst 10 minuter.
- Lyft sedan upp bladen och lägg på en handduk för att rinna av.
Sotad gös
- Salta och dressa fisken i en ugnssäker form.
- Tillaga fisken i ugnen på 80 grader tills den har 42 grader i kärntemperatur.
- Skär fisken i bitar och sota ytan med en gasolbrännare innan servering.
Tomatvinägrett
- Bryn vitlök i olivolja på medelvärme i en stekpanna.
- Blanda vitlöken med tomater, lök och chiliflakes. Smaka av med sherryvinäger, salt och peppar till en smakrik tomatvinägrett.
Syrad kål
- Dressa kålrabbin med 123-lag och lite olivolja innan servering.
Servering
- Servera den sotade gösen i salladsblad tillsammans med tomatvinägretten och den syrade kålen. Toppa med rökt salt, buskkrasse och finskuren chili.