Fisk i panna

NYHET
Fisk i panna
Foto: TV4
Albin Edberg
Albin Edberg

Fisk i panna

12 ingredienser

15 min

"Det här, mina vänner, är en riktig Myllymäkistänkare. Han som har lärt mig i principallt jag kan om matlagning. Vilken fisk du använder går att variera i oändlighet, precis som grönsakerna och toppingen. Min variant är en vårversion med sej, färskpotatis, krispiga rädisor och sockerärtor. Ifråga om investerad tid och resultat rent smakmässigt är nog den här rätten oslagbar. Och du, förresten, toppingen. Skär din gräslök grovt!" /Albin Edberg

Ingredienser

portioner

Topping

  • 1 knippe rädisa
  • 150 g sockerärtor
  • 20 g dill
  • 20 g gräslök

Fisk i panna

  • 400 g vit fisk (t.ex. abborre, torsk eller sej)
  • vetemjöl (till panering)
  • 30 g smör
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g färskpotatis, kokt
  • salt
  • ev vitvinsvinäger

Gör så här

Topping

  1. Skär rädisorna i klyftor och lägg i isvatten.
  2. Strimla sockerärtorna och lägg i isvattnet med rädisorna.
  3. Skär dill och gräslök grovt.

Fisk i panna

  1. Skär fisken i bitar à ca 50 g.
  2. Salta fiskbitarna runtom och vänd i mjöl.
  3. Hetta upp en stekpanna med höga kanter och tillsätt smöret.
  4. Stek fisken i smöret tills ytan är fin på båda sidorna.
  5. Tillsätt vinet och låt koka tills nästan allt har dunstat bort.
  6. Slå på grädden, tillsätt potatisen och snurra runt pannan för att blanda allt.
  7. Låt grädden reducera tills såsen är krämig.
  8. Smaka av med salt och eventuellt vinäger.

Servering

  1. Lyft upp rädisor och sockerärtor ur isvattnet och strössla det över pannan.
  2. Avsluta med dill samt gräslök och servera direkt.

Det går snabbare än du tror. Från det att fisken läggs i pannan tills pannan ska stå på bordet snackar vi 10–15 minuter. Därför är det viktigt att potatisen är kokt och toppingen är klar när du börjar med fisken.