Salta och peppra torsken runt om. Blanda samman mjölet med 2 msk olja till en slät smet. Tillsätt bakpulver och öl och rör ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
Skär ner potatisen i mindre bitar och koka i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt stå någon minut och ånga av. Pressa potatisen genom en potatispress. Tillsätt smör, persilja och 1 ägg. Blanda och smaka av med salt och peppar.
Rulla pingisbollsstora bollar av potatismoset och vänd därefter i vetemjöl. Vispa upp 1 ägg och doppa de mjölvända bollarna i ägget och därefter i ströbröd.
Hacka ned kapris, cornichons samt lök fint och blanda därefter samman med majonnäs, curry och vinäger. Rör ned lite finhackad persilja och smaka av med salt och peppar.
Värm oljan i en kastrull till ca 180 grader. Fritera först kroketterna tills gyllene.
Doppa fisken i frityrsmeten och därefter fritera i oljan tills gyllene. Låt droppa av på