Fish and kroketter med remouladsås

Fish and kroketter med remouladsås
Foto: TV4

Fish and kroketter med remouladsås

Av: Jonas Lindberg

Från: Efter stängning

25 ingredienser

45 m

Fish and chips med en tvist. Servera med friterade fisken tillsammans med krispiga potatiskroketter och en hemgjord remouladsås.

Ingredienser

portioner

Fisk

  • ca 500 g torskrygg
  • salt
  • peppar
  • 3 dl olja, till fritering

Frityrsmet

  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl öl
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar

Kroketter

  • 600 g potatis
  • 25 g smör
  • 1 kruka persilja
  • 2 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 0,5 dl vetemjöl

Remouladsås

  • 1,5 dl cornichons
  • 0,5 dl kapris
  • 1 tsk curry
  • 0,5 gul lök
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk persilja, finhackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Salta och peppra torsken runt om. Blanda samman mjölet med 2 msk olja till en slät smet. Tillsätt bakpulver och öl och rör ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär ner potatisen i mindre bitar och koka i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt stå någon minut och ånga av. Pressa potatisen genom en potatispress. Tillsätt smör, persilja och 1 ägg. Blanda och smaka av med salt och peppar.
  3. Rulla pingisbollsstora bollar av potatismoset och vänd därefter i vetemjöl. Vispa upp 1 ägg och doppa de mjölvända bollarna i ägget och därefter i ströbröd.
  4. Hacka ned kapris, cornichons samt lök fint och blanda därefter samman med majonnäs, curry och vinäger. Rör ned lite finhackad persilja och smaka av med salt och peppar.
  5. Värm oljan i en kastrull till ca 180 grader. Fritera först kroketterna tills gyllene.
  6. Doppa fisken i frityrsmeten och därefter fritera i oljan tills gyllene. Låt droppa av på
  7. hushållspapper innan servering.
  8. Servera fisken med kroketter samt remouladsås.