Fish and chips med mosade ärtor

6 röster
4

Fish and chips -en klassik engelsk rätt som är lätt att laga och blir himla god både som lunch eller vardagsmiddag!

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 450 g fiskfilé (kolja, torsk, sej)
  • 55 g mjöl
  • 280 g mjöl, av sorten self-raising
  • 2 dl lager öl
  • 1 tsk salt
  • 1,8 l stekolja
  • salt
  • 1 fänkål
  • 2 morot
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe mynta
  • 2 citron
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 230 g gröna ärter
  • 1 schalottenlök, finskuren
  • 3 msk smör

Gör så här

  1. Skiva fisken i ca 30-55 g stora bitar, krydda med salt.
  2. Vispa “self-raising” mjöl, lager öl och 1 tsk salt till en smidig smet. Förvara i kylen i 10 minuter.
  3. Skiv fänkål och morot tunt. Plocka mynta och dill
  4. Blanda fänkål, morot, mynta och dil. Tillsätt juice från en citron- och rapsolja. Smaka av med salt
  5. Värm upp en panna på medelhög värme och sauté de gröna ärtorna med schalottenlök och smör. Blanda grovt i en mixer.
  6. Värm upp oljan till 210 grader.
  7. Vänd varje fiskbit i mjöl och dopp sedan i smeten från kylen och låt eventuellt överskott droppa av. Håll i ena änden och sänk försiktigt ner fisken i oljan en efter en. Stek gyllene, ca. 1-2 minuter på varje sida.
  8. Avlägsna fisken från olja och placera på en kökshandduk för att rinna av.
  9. Servera fisken med citron, mosade ärter och fänkål, dill och myntasallad.
14 augusti 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept