• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Filodegsrullar med kantareller och fetaost

filodegsrullar med kantarell och fetaost
Foto: TV4
Tareq Taylor porträtt
Tareq Taylor porträtt

Filodegsrullar med kantareller och fetaost

9 steg att laga

18 ingredienser

40 min

Tareq bjuder på frasig filodegsrullar fyllda med godsaker som kantarell och fetaost. Perfekt som tillbehör till kräftskivan eller att äta precis som de är!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 12 ark filodeg
  • 3 schalottenlökar
  • 400 g kantareller
  • 2 tsk färsk timjan, hackad
  • 2 skiva vitt surdegsbröd
  • 150 g fetaost
  • 3 kvist färsk bladpersilja
  • 0,5 citron, rivet skal + lite saft
  • 1 msk smör, smält
  • 4 msk sesamfrön (svarta och vita)
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Fetaostdipp

  • 1 förp fetaost
  • 1 dl crème fraîche
  • olivolja
  • svartpeppar

Till servering

  • grönsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 185 grader.
  2. Skala och hacka löken. Stek den i rikligt med olja tillsammans med kantarellerna.
  3. Tillsätt timjan. Tärna brödet fint och stek tillsammans med kantarellerna.
  4. Ta av från värmen och smula ner fetaosten. Hacka persiljan fint och blanda ner. Tillsätt det rivna citronskalet och några droppar citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ta fram filodegen. Lägg arken med kortsidan mot dig. Klicka ut 3-4 msk av fyllningen längs med kortsidan. Använd 2 ark per rulle och rulla ihop till “cigarrer”, ganska fasta. Lägg dem tätt bredvid varandra, med skarven ner, i en ugnssäker form.
  6. Pensla med smält smör och strö på sesamfrön.
  7. Tillaga i ugnen ca 20 minuter tills de har fått fin färg.
  8. Fetaostdipp
    Mixa Fetaost och crème fraîche till en slät kräm och lägg upp i en skål. Droppa över lite olivolja och strö på nymald svartpeppar.
  9. Servera filodegsrullarna med dipp och grönsallad.