Festonati à la Caprese

1 röst
4
Festonati à la Caprese
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g festonati-pasta
  • 2 bitar mozzarella
  • 1 knippa rucola
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 1 dl oliver
  • 1,5 dl olivolja
  • 3 skivor rostat bröd
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll i ett durkslag och spola över med kallt vatten.
  2. Skär mozzarellan och tomaten i tärningar och i löken i halvmånar. Rosta brödet och skär det i tärningar. Bryt av bladen på basilikan och blanda med pasta, rucola, mozzarella och tomat. Strö över löken och oliverna och ringla över olivoljan.
  3. Toppa med oliverna och de rostade brödtärningarna. Krydda med salt och peppar.
26 januari 2009

Fler goda recept