pasta med bacon och zucchini

Favoriter - En ny kokbok med Filip Poon

Filip Poon startade sin matlagningskarriär som publikfavorit i Sveriges mästerkock 2015. Sedan dess har han fortsatt laga mat - bland annat på en av Sveriges största Youtubekanaler inom matkategorin, TikTok, Instagram, i Nyhetsmorgon och mycket mer. Nu är han aktuell med sin första kokbok och vi blev såklart nyfikna på vad man kan hitta i den. Här pratar vi om boken, himmelsjuice och favoriternas favorit

Filip, HEJ! Grattis till nya boken, den är grym! Berätta om den!

Många tack! Det är enkelt sagt en kokbok med en massa härliga recept som jag har skapat och tagit fram under åren och som har kommit till att bli mina favoriter. Favoriter som både du och jag kommer att återgå och laga under en lång period framöver hoppas jag. Det är enkla recept med många maträtter som du säkert känner igen eller hört tidigare om. Det är trendiga, roliga och populära. En del av dom kräver lite tid, andra kastar du ihop på under 10 minuter. Detta är enkelt sagt en kokbok med god mat, alltifrån hemgjord kebab, sushi och vårrullar till snabba pastarätter, kycklingcurry baguetter och härliga schyssta desserter, revben som faller av benet, stekta nudlar och min berömda äppelrätt. Riktig matlagning som vem som helst kan göra, utan några krusiduller.

Var hittade du inspiration till boken? 

Utan tvekan så kommer den största delen av min inspiration från mina tittare och följare! stort tack till er! 

Du är ju van vid att stå framför kameran - hur kändes det att ta fram recept på det här sättet, till en bok?

Det har varit lite trixigt, jag har ju dyslexi så skrivandet har inte kommit supernaturligt för mig, men det har helt ärligt varit så himla kul och lärorikt. Själva receptskapandet är ju nästan den samma som på Youtube, Tiktok och Instagram, så det är jag van vid, där visar jag ju hur det går till praktiskt med bild och video och recept på det jag lagar brukar finnas i beskrivningen med. 

Den heter ju Favoriter, så du undrar man ju - vilken är favoriternas favorit? 

Asså jag älskar ju sushi, så det är absolut en av mina favoriter. Men strax därefter så hittar du min tonkotsu ramen! Den är dundergod den med.

Berätta om den beryktade himmelsjuicen!

 Ouf jag vill berätta men jag kan inte, då avslöjar jag ett inslag i boken ju. Jag kan säga som så här, jag dricker det varje dag! 

Beskriv vem du är i köket - rörig överallt eller struktur och ordning? 

Jag skulle absolut beskriva mig som den strukturerade och ordningsamma i köket. Framför allt när det kommer till renlighet, att alltid arbeta rent. Men jag är rätt säker på att det är tack vare jobbskada från restaurang, annars hade jag nog också varit rätt kaos i köket.

Ge oss tre anledningar till att köpa din bok!

Du äter mat minst tre gånger per dag, frukost, lunch och middag, Varför inte vara bra på att laga det?

Här är min bok "Favoriter" och med den lär du dig laga mat!

Det är rätter du kan laga och ha med dig hela livet och det är rätter du kommer tycka om. Du får dessutom reda på historian om himmelsjuice och vad det är. 

Recept från boken