Stekta nudlar, Filip Poons recept
Stekta nudlar, Filip Poons recept
14 ingredienser
30 min
En helt magisk wok med kyckling, grönsaker, en helt magsik wowsås och så pricken över i:et - stekta nudlar som får en perfekt lite krispig konsistens.
Ingredienser
- 200-300 g äggnudlar
- 2-3 kycklinglår, urbenade och strimlade
- 2 klyftor vitlök, hackade
- 2-3 blad salladskål, strimlade på längden (eller vitkål eller pak choi)
- 5 salladslökar, strimlade på snedden
- 1 morot, skuren i tunna stavar
- 1 dl böngroddar
- 2-3 msk japansk soja
- 1 msk sesamolja
- 2 msk ostronsås
- 2 tsk strösocker
- 0,5 tsk salt, till stekning
- rapsolja
- färsk koriander (eventuellt)
Gör så här
- Koka nudlarna i 2–3 minuter, de får inte bli klara. Häll av vattnet och spola nudlarna i kallt vatten. Ställ åt sidan så länge.
- Gnid in kycklingen med rapsolja och smaksätt med vitpeppar och salt. Stek på hög värme i en wok- eller stekpanna tills köttet fått fin färg. Ta upp kycklingen och ställ åt sidan så länge.
- Torka ur wokpannan, häll i lite rapsolja och stek vitlöken i 20 sekunder. Tillsätt salladskål, salladslök samt morot och stek på hög värme i 1–2 minuter. Blanda i böngroddar, soja, sesamolja, ostronsås, socker, salt eller MSG och peppar.
- Koka upp och lägg i kyckling och nudlar. Rör om i någon minut, toppa eventuellt med koriander och servera direkt!