Stekta nudlar, Filip Poons recept

POPULÄRT
stekta nudlar, filip poons recept
Foto: Matilda Lindeblad
Filip poon 2023
Filip poon 2023

Stekta nudlar, Filip Poons recept

14 ingredienser

30 min

En helt magisk wok med kyckling, grönsaker, en helt magsik wowsås och så pricken över i:et - stekta nudlar som får en perfekt lite krispig konsistens.

Ingredienser

portioner
  • 200-300 g äggnudlar
  • 2-3 kycklinglår, urbenade och strimlade
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 2-3 blad salladskål, strimlade på längden (eller vitkål eller pak choi)
  • 5 salladslökar, strimlade på snedden
  • 1 morot, skuren i tunna stavar
  • 1 dl böngroddar
  • 2-3 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk ostronsås
  • 2 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt, till stekning
  • rapsolja
  • färsk koriander (eventuellt)

Gör så här

  1. Koka nudlarna i 2–3 minuter, de får inte bli klara. Häll av vattnet och spola nudlarna i kallt vatten. Ställ åt sidan så länge.
  2. Gnid in kycklingen med rapsolja och smaksätt med vitpeppar och salt. Stek på hög värme i en wok- eller stekpanna tills köttet fått fin färg. Ta upp kycklingen och ställ åt sidan så länge.
  3. Torka ur wokpannan, häll i lite rapsolja och stek vitlöken i 20 sekunder. Tillsätt salladskål, salladslök samt morot och stek på hög värme i 1–2 minuter. Blanda i böngroddar, soja, sesamolja, ostronsås, socker, salt eller MSG och peppar.
  4. Koka upp och lägg i kyckling och nudlar. Rör om i någon minut, toppa eventuellt med koriander och servera direkt!