Stekta nudlar, Filip Poons recept

stekta nudlar, filip poons recept
Foto: Matilda Lindeblad
Filip Poon
Filip Poon

Stekta nudlar, Filip Poons recept

4

14 ingredienser

30 min

En helt magisk wok med kyckling, grönsaker, en helt magsik wowsås och så pricken över i:et - stekta nudlar som får en perfekt lite krispig konsistens.

Ingredienser

portioner
  • 200-300 g äggnudlar
  • 2-3 kycklinglår, urbenade och strimlade
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 2-3 blad salladskål, strimlade på längden (eller vitkål eller pak choi)
  • 5 salladslökar, strimlade på snedden
  • 1 morot, skuren i tunna stavar
  • 1 dl böngroddar
  • 2-3 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk ostronsås
  • 2 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt, till stekning
  • rapsolja
  • färsk koriander (eventuellt)

Gör så här

  1. Koka nudlarna i 2–3 minuter, de får inte bli klara. Häll av vattnet och spola nudlarna i kallt vatten. Ställ åt sidan så länge.
  2. Gnid in kycklingen med rapsolja och smaksätt med vitpeppar och salt. Stek på hög värme i en wok- eller stekpanna tills köttet fått fin färg. Ta upp kycklingen och ställ åt sidan så länge.
  3. Torka ur wokpannan, häll i lite rapsolja och stek vitlöken i 20 sekunder. Tillsätt salladskål, salladslök samt morot och stek på hög värme i 1–2 minuter. Blanda i böngroddar, soja, sesamolja, ostronsås, socker, salt eller MSG och peppar.
  4. Koka upp och lägg i kyckling och nudlar. Rör om i någon minut, toppa eventuellt med koriander och servera direkt!