Färska vietnamesiska vårrullar
Färska vietnamesiska vårrullar
24 ingredienser
30 m
Färska vietnamesiska vårrullar med fritera torskfilé och dippsås kan bli en fullträff att servera redan till helgen!
Se Wichudaporn Chaiyasaeng laga receptet

Ingredienser
Friterad torsk
- 250 g torskfilé
- 2 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 dl pankoströbröd
- 1 krm salt
- 1 krm vitpeppar
- 5 dl matolja (till fritering)
Dippsås
- 0,5 dl strösocker
- 3 msk ättiksprit 12 %, 12%
- 2 dl vatten
- 2 tsk salt
- 4 msk ostronsås
- 2 msk sesamolja
- 3 msk morot, hyvlad och finhacka
- 1 klyfta vitlök, finhackad
- 2 tsk majsstärkelse
- 0,5 dl jordnötter, osaltade, rostade och krossade
- 3 msk färsk koriander, hackade
- 2 chilifrukter, finhackad
Färska vårrullar
- 15 rispapper, för vårrullar, 22×22 cm
- 2 krukor sallad
- 1 morot, hyvlad på längden
- 1 kruka färsk koriander
- 100 g mynta
Gör så här
Friterad torsk
- Skär upp fisken i bitar som liknar "fiskpinnar ". Vänd bitrana i vetemjöl, ägg och slutligen i panko.
- Hetta upp matolja i en kastrull, värm till 170 grader och fritera fiskpinnarna i 3–4 minuter tills de har fin gul färg. Låt fisken sedan svalna på hushållspapper.
Dippsås
- Blanda alla ingredienser förutom majsstärkelse, jordnötter, koriander och chili i en kastrull. Låt koka i 3–4 minuter.
- Blanda ut majsstärkelse i lite vatten och vispa ner det i kastrullen. Låt det koka upp några minuter. Låt såsen svalna.
- Tillsätt jordnötterna, chili, och koriander. Ställ åt sidan.
Färska vårrullar
- Fyll en bunke med ljummet vatten och doppa ett rispappersark i taget ca 1 minuter tills det mjuknar. Byt vatten om det kallnar.
- Lägg upp arket diagonalt med ett hörn mot dig på en skärbräda i plast.
- Placera ett salladsblad horisontellt i det nedersta hörnet mot dig, lägg på lite hyvlad morot, mynta och koriander samt en friterad fiskbit.
- Rulla degen tajt över fyllning tills hälften av arket återstår. Vik in det högra och vänstra hörnet över rullen och fortsätt att rulla.
- Lägg de färdiga rullarna med skarven nedåt på ett sköljt fat och lägg en fuktig handduk över.
Servering
- Servera vårrullarna med dippsåsen.