Färska vietnamesiska vårrullar

koket.se
Färska vietnamesiska vårrullar
Foto: Tv4
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019

Färska vietnamesiska vårrullar

24 ingredienser

30 m

Färska vietnamesiska vårrullar med fritera torskfilé och dippsås kan bli en fullträff att servera redan till helgen!

Se Wichudaporn Chaiyasaeng laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Friterad torsk

  • 250 g torskfilé
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 5 dl matolja (till fritering)

Dippsås

  • 0,5 dl strösocker
  • 3 msk ättiksprit 12 %, 12%
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 4 msk ostronsås
  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk morot, hyvlad och finhacka
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 0,5 dl jordnötter, osaltade, rostade och krossade
  • 3 msk färsk koriander, hackade
  • 2 chilifrukter, finhackad

Färska vårrullar

  • 15 rispapper, för vårrullar, 22×22 cm
  • 2 krukor sallad
  • 1 morot, hyvlad på längden
  • 1 kruka färsk koriander
  • 100 g mynta

Gör så här

Friterad torsk

  1. Skär upp fisken i bitar som liknar "fiskpinnar ". Vänd bitrana i vetemjöl, ägg och slutligen i panko.
  2. Hetta upp matolja i en kastrull, värm till 170 grader och fritera fiskpinnarna i 3–4 minuter tills de har fin gul färg. Låt fisken sedan svalna på hushållspapper.

Dippsås

  1. Blanda alla ingredienser förutom majsstärkelse, jordnötter, koriander och chili i en kastrull. Låt koka i 3–4 minuter.
  2. Blanda ut majsstärkelse i lite vatten och vispa ner det i kastrullen. Låt det koka upp några minuter. Låt såsen svalna.
  3. Tillsätt jordnötterna, chili, och koriander. Ställ åt sidan.

Färska vårrullar

  1. Fyll en bunke med ljummet vatten och doppa ett rispappersark i taget ca 1 minuter tills det mjuknar. Byt vatten om det kallnar.
  2. Lägg upp arket diagonalt med ett hörn mot dig på en skärbräda i plast.
  3. Placera ett salladsblad horisontellt i det nedersta hörnet mot dig, lägg på lite hyvlad morot, mynta och koriander samt en friterad fiskbit.
  4. Rulla degen tajt över fyllning tills hälften av arket återstår. Vik in det högra och vänstra hörnet över rullen och fortsätt att rulla.
  5. Lägg de färdiga rullarna med skarven nedåt på ett sköljt fat och lägg en fuktig handduk över.

Servering

  1. Servera vårrullarna med dippsåsen.