Färska jordgubbar med yoghurtsås

Färska jordgubbar med yoghurtsås
Foto: TV4

Har man smakat yoghurtglass så vet man hur gott bär och yoghurt är tillsammans. Vill man vara förståndig använder man lättyoghurt och hoppar över florsockret.

26 augusti 2009
4

Du behöver

  • 1 liter jordgubbar
  • 2 msk strösocker
  • 4 dl naturell mild yoghurt
  • mynta eller citronmeliss
  • florsocker

Gör så här

  1. Skölj och rensa jordgubbarna.
  2. Lägg hälften av jordgubbarna i en matberedare tillsammans med sockret och kör till mos. Tillsätt yoghurten. Blanda med ett par tag på momentläget.
  3. Skiva resten av jordgubbarna. Fördela yoghurtsåsen på portions-tallrikar, lägg de skivade jordgubbarna ovanpå. Garnera med färsk mynta eller citronmeliss och sikta över lite florsocker.
Kommentera receptet
Black friday

Fler goda recept