Färsk makrill på 5 minuter

3 röster
5 m
4

Snabbt och enkelt recept med makrill, broccoli och grönkål som ger dig en huvudrätt på 5 minuter! En riktigt snabb maträtt som är riktigt fräsch, god och bra som både vardagsmiddag och lunch.


Dryckestips från Maya Samuelsson:
Claude Val 2016
Langedoc-Roussillon, Frankrike
Nr 5552

Langlois-Chateau Saumur Vieilles Vignes 2015
Druva: Chenin blanc
Loirdalen, Frankrike
Nr 96281

Visa mer
5 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 benade makrill fileer med skin
  • 200 g grönkål
  • 2 broccoli
  • 4 msk soja
  • 1 granatäpple, bara kärnor
  • 1 lime, juice
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Dela ner broccolin i mindre bitar, lägg dem tillsammans med kålen i en värmetålig skål.
  2. Slå på en liten skvätt vatten, salta och plasta med plastfolie. Micra i micron i ca 3-4 min.
  3. Stek makrillen i olja med skinnsidan ner i två minuter. Vänd filéerna och slå på soja, lime juicen och honung. Koka upp.
  4. Ta av makrillen från spisen och häll i grönkålen och broccolin. Rör om och servera med krispiga granatäpple kärnor.
10 augusti 2018

Laddar fler recept