Falukorv med brynt lök, stekt ägg och senapsstuvad potatis

Falukorv med brynt lök, stekt ägg och senapsstuvad potatis
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Falukorv med brynt lök, stekt ägg och senapsstuvad potatis

91

16 ingredienser

30 m

Hur gör man falukorv med stuvad potatis till en riktigt lyxig middag? Tom Sjöstedt sitter på svaret! 

Ingredienser

portioner4

Falukorv

  • 600 g falukorv
  • smör, till stekning

Brynt lök

  • 4 gula lökar, skalade
  • 50 g smör
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt

Stekt ägg

  • 4 ägg
  • matolja och salt

Senapsstuvad potatis

  • 400 g potatis, en liten fin sort
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk grovkornig senap, gärna cidervinägersenap
  • salt

Garnering

  • 1 kruka gräslök, fint skivad
  • 0,5 ask krasse, klippt

Gör så här

  1. Börja med att koka potatisen.
  2. Dela falukorven i stora tärningar och stek krispiga och goda i smöret.
  3. Skiva löken tunt. Stek mjuk och gyllenbrun med smöret i en stekpanna. Smaksätt med vinäger och salt.
  4. Stek äggen på medelvärme i oljan. Smaka av med salt.
  5. Dela den kokta potatisen i klyftor. Koka upp crème fraiche och mjölk. Smaka av med senapssorterna och lägg i potatisen. Smaka av med salt.
  6. Lägg upp stuvad potatis, lök och korv på en tallrik. Lägg över det stekta äggen och garnera med gräslök och krasse.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon matberedare

Bästa köptipsen!

Blender, stavmixer och matberedare. Här får du bästa tipsen!

Läs mer