Falukorv med brynt lök, stekt ägg och senapsstuvad potatis
Falukorv med brynt lök, stekt ägg och senapsstuvad potatis
16 ingredienser
30 m
Hur gör man falukorv med stuvad potatis till en riktigt lyxig middag? Tom Sjöstedt sitter på svaret!
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
Falukorv
- 600 g falukorv
- smör, till stekning
Brynt lök
- 4 gula lökar, skalade
- 50 g smör
- 1 msk rödvinsvinäger
- salt
Stekt ägg
- 4 ägg
- matolja och salt
Senapsstuvad potatis
- 400 g potatis, en liten fin sort
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl mjölk
- 2 msk dijonsenap
- 2 msk grovkornig senap, gärna cidervinägersenap
- salt
Garnering
- 1 kruka gräslök, fint skivad
- 0,5 ask krasse, klippt
Gör så här
- Börja med att koka potatisen.
- Dela falukorven i stora tärningar och stek krispiga och goda i smöret.
- Skiva löken tunt. Stek mjuk och gyllenbrun med smöret i en stekpanna. Smaksätt med vinäger och salt.
- Stek äggen på medelvärme i oljan. Smaka av med salt.
- Dela den kokta potatisen i klyftor. Koka upp crème fraiche och mjölk. Smaka av med senapssorterna och lägg i potatisen. Smaka av med salt.
- Lägg upp stuvad potatis, lök och korv på en tallrik. Lägg över det stekta äggen och garnera med gräslök och krasse.