Falukorv med brynt lök, stekt ägg och senapsstuvad potatis

koket.se
Falukorv med brynt lök, stekt ägg och senapsstuvad potatis
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Falukorv med brynt lök, stekt ägg och senapsstuvad potatis

16 ingredienser

30 m

Hur gör man falukorv med stuvad potatis till en riktigt lyxig middag? Tom Sjöstedt sitter på svaret!

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Falukorv

  • 600 g falukorv
  • smör, till stekning

Brynt lök

  • 4 gula lökar, skalade
  • 50 g smör
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt

Stekt ägg

  • 4 ägg
  • matolja och salt

Senapsstuvad potatis

  • 400 g potatis, en liten fin sort
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk grovkornig senap, gärna cidervinägersenap
  • salt

Garnering

  • 1 kruka gräslök, fint skivad
  • 0,5 ask krasse, klippt

Gör så här

  1. Börja med att koka potatisen.
  2. Dela falukorven i stora tärningar och stek krispiga och goda i smöret.
  3. Skiva löken tunt. Stek mjuk och gyllenbrun med smöret i en stekpanna. Smaksätt med vinäger och salt.
  4. Stek äggen på medelvärme i oljan. Smaka av med salt.
  5. Dela den kokta potatisen i klyftor. Koka upp crème fraiche och mjölk. Smaka av med senapssorterna och lägg i potatisen. Smaka av med salt.
  6. Lägg upp stuvad potatis, lök och korv på en tallrik. Lägg över det stekta äggen och garnera med gräslök och krasse.