Evas ostkroksbakelse med färska räkor och svart kaviar

Foto: tv4
Evas ostkroksbakelse med färska räkor och svart kaviar
12 ingredienser
ca 30 minuter
En bakelse till förrätt! Smulade ostbågar, räkor och svart kaviar garnerar denna smörgåstårta i miniformat.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
artnr 7143 St Martin
Ingredienser
Ostkroksbakelse
- 8 skivor formfranska
- 125 g majonnäs
- 0,5 dl vispgrädde
- 3-4 msk Kalles kaviar
- 2 msk dill, hackad
- 2 msk gräslök, hackad
- 2 msk rödlök, hackad
Garnering
- ostkrokar
- räkor
- dill
- citron
- svart kaviar
Gör så här
- Brödskivorna formas till rundlar med hjälp av ett glas som trycks genom brödskivorna.
- Hacka dill, gräslök, rödlök och blanda samman med majonnäs, vispgrädde och kaviar. Rör om.
- Bred röran på rundlarna och stapla två på varann sedan bredes röran även runt om.
- Ta en platspåse och häll i ostkrokar. Pys ut luften och mosa sedan påsen med händerna så ostkrokarna blir helt smulade.
- Häll upp ostkroks-"smulet" på ett fat och rulla bakelserna i detta.
- Garnera med räkor, dill, citron och svart kaviar.