Ernsts hamburgare i piccatafilt

Ernsts hamburgare i piccatafilt
Foto: TV4/Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts hamburgare i piccatafilt

9 ingredienser

Piccata är en italiensk klassiker där kött paneras i ägg och parmesan. Här piffar Ernst färdiga burgare med en "plätt" av piccatasmet. Allt serveras i grillade levainbröd tillsammans med salsa och grönsaker.

Här hittar du Ernsts recept på grillsalsa >>

Ingredienser

  • 8 skivor levainbröd (eller annat gott bröd)
  • 4 hamburgare (färska eller frysta)
  • 8 ägg
  • 4 dl parmesanost, riven
  • olivolja, till stekning
  • svartpeppar

Tillbehör

  • 1 knipplök
  • 8 blad ängssyra (alt sallad eller spenat)
  • 8 körsbärstomater
  • Ernst grillsalsa (se tips ovan)

Gör så här

  1. Stek bröden gyllene i olja.
  2. Vispa samman ägg och ost och smaksätt smeten med peppar.
  3. Stek smeten i fyra omgångar (om du gör för fyra personer) i en stekpanna som en omelett, vik den dubbel.
  4. Stek burgarna i olja. Krydda med svartpeppar.
  5. Servera burgarna i bröd med piccatan, lök, ängssyra, körsbärstomater och grillsalsa.