Ernst stekta enkelpanerade abborrfiléer med tillbehör
Ernst stekta enkelpanerade abborrfiléer med tillbehör
13 ingredienser
Fiska din egen abborre och tillaga den på Ernsts vis.
Ingredienser
- 12 färska abborrfiléer
- 4 dl rågmjöl
- flingsalt
- 50 g smör
Krossad färskpotatis med gräslök
- 1,5 kg färskpotatis
- 2 knippen gräslök
- flingsalt
- peppar, från kvarn
- 50 g smör
Sås med ansjovis och dill
- 4 dl crème fraîche
- 2 förp ansjovis (à 125g)
- 1 knippe dill
- peppar, från kvarn
Gör så här
- Enkelpanerade abborrfiléer: Vänd abborrfiléerna i rågmjölet. Salta sedan filéerna och stek dessa i smöret tills de får en gyllenbrun färg på båda sidorna.
- Krossad färskpotatis med gräslök: Skala eller skrubba färskpotatisen noga och koka. Lägg den färdigkokta potatisen i en skål och krossa/mosa den med en gaffel eller potatisstamp. Finhacka gräslöken och blanda med potatisen. Smaksätt med salt och peppar. Smält smöret i en kastrull och blanda med potatisen. Ett bra alternativ är att använda det smälta smöret som är kvar efter tillagningen av abborrfiléerna.
- Sås: Häll upp Creme Fraichen i en skål. Strimla ansjovisen i tunna skivor och blanda med creme fraichen. Finhacka dillen och blanda även den med creme fraichen och ansjovisen. Tillsätt sedan 2-3 msk av ansjovisspadet. Smaksätt sedan med peppar från kvarn.
- Serveras med fördel tillsammans med ett tunnbröd.