Enkelpanerade abborrfiléer: Vänd abborrfiléerna i rågmjölet. Salta sedan filéerna och stek dessa i smöret tills de får en gyllenbrun färg på båda sidorna.
Krossad färskpotatis med gräslök: Skala eller skrubba färskpotatisen noga och koka. Lägg den färdigkokta potatisen i en skål och krossa/mosa den med en gaffel eller potatisstamp. Finhacka gräslöken och blanda med potatisen. Smaksätt med salt och peppar. Smält smöret i en kastrull och blanda med potatisen. Ett bra alternativ är att använda det smälta smöret som är kvar efter tillagningen av abborrfiléerna.
Sås: Häll upp Creme Fraichen i en skål. Strimla ansjovisen i tunna skivor och blanda med creme fraichen. Finhacka dillen och blanda även den med creme fraichen och ansjovisen. Tillsätt sedan 2-3 msk av ansjovisspadet. Smaksätt sedan med peppar från kvarn.