Parmaknyten med ädelost, på en bädd av fikon

2 röster
10 min
4

Ernsts parmaknyten med ädelost är en given succé.

Visa mer
10 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 12 skivor parmaskinka/prosciutto
  • 150 g chervreost
  • 1,5 msk creme fraiche
  • 5 msk solrosfrön
  • 10 färska fikon
  • 150 g machésallad

Gör så här

  1. Bryt ner chevreosten i en bunke. Tillsätt 1,5msk Creme Fraiche och mosa ihop till en smet.
  2. Lägg ut skinkan på en skärbräda, lägg skivorna lite omlottt så de bildar en platta med skinka. Lägg krämen ovanpå skinkplattan och vik ihop skinkan så den bildar en slags rulle.
  3. Lägg ut machésalladen på ett fat. Skiva upp fikonen och lägg ett lager ovanpå salladen.
  4. Skiva upp skinkrullen i ca 3cm tjocka skivor och lägg dessa ovanpå bädden av machésallad och fikon.
  5. Rippla sedan hallondressing ovanpå och servera.
23 juli 2009

Laddar fler recept