Färskpotatis och äppelselleritzatziki
Färskpotatis och äppelselleritzatziki
11 ingredienser
God på sommarbuffén. Ät det gärna tillsammans med grilad makrill eller annan fisk.
Ingredienser
Äpple- och selleritzatziki
- 5 dl matyoghurt
- 6 syrliga äpplen
- 6-7 stjälkar stjälkselleri
- 0,5 msk honung, flytande
- en rejäl skvätt saft från färsk citron
- 2-3 klyftor vitlök
- 1 knippe färsk persilja
- färskpotatis
- dill
- salt
- smör
Gör så här
- Äpple- och selleritzatziki: Skala äpplena. Hacka både sellerin och äpplena fint. Rör ner alltsammans i yogurten.
- Pressa vitlöksklyftorna, ringla i honungen och pressa över citronsaften.
- Hacka persiljan och vänd ner i röran. Smaka av mer salt och peppar
- Låt stå i kylen minst 30 min för att smakerna skall få tid att blomma.
- Servera den nygrillade makrillen med färsk potatis, förslagsvis smaksatt av dill, smör och salt. Klicka på den kalla äpple och selleritzatzikin och njut en somrig måltid!