Ernsts färska primörer och örtsås

Ernsts färska primörer och örtsås
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts färska primörer och örtsås

10 ingredienser

Underbart gott till grillad kyckling eller biff. Använd vilka goda primörer du vill och de som finns i din butik.

Ingredienser

Färska primörer

  • rödbeta
  • salladslök
  • morot

Örtsås

  • 1 kg turkisk yoghurt
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 kvistar färsk dragon [ca 10 cm]
  • 10 blad basilika
  • 3 msk fransk söt senap
  • 1 knippe färska örter
  • 2 tsk vit balsamvinäger

Gör så här

  1. Primörerna: Borsta primörerna och koka dem. Tänk på att olika grönsaker har olika koktid så använd olika kastruller. Primörerna kan serveras antingen varma eller kalla. Lägg upp primörerna på ett stort fat och servera med örtsåsen.
  2. Örtsåsen: Hacka alla färska kryddor och vitlöken fint och vänd ner i yogurten. Rör ner balsamvinägern och senapen. Klart!