Knäckbräck i mikron

Knäckbräck i mikron
Foto: Roland Persson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Knäckbräck i mikron

7 ingredienser

Enkelt, smidigt och skönt att slippa knäckformar. Hur många har inte blivit nervösa och fått brännblåsor när man ska tippa ner skållhet smet i formar som välter?! Jag tycker dessutom att det är så mycket härligare med stora rejäla bitar än med pillig förfining.

Ingredienser

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 2 dl rostade cashewnötter
  • 1 dl hasselnötter, rostade
  • 1 dl valnötter
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Blanda grädde, socker och sirap i en mikrotålig skål. Kör i cirka 10–12 minuter på högsta effekt. Testa med att hälla en droppe i kallt vatten, det ska gå att rulla den till en hård kula när det är färdigt.
  2. Häll i nötter och smör och blanda ordentligt. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Låt stelna. Bryt i bitar och förvara i kylen.