Ernsts skaldjurstårta med parmesan och kesella
Ernsts skaldjurstårta med parmesan och kesella
14 ingredienser
30 min
Somrigt, enkelt och helt enkelt alldeles alldeles underbar.
Ingredienser
Skaldjurstårta
- 6 msk smör, rumstempererat
- 12 skivor kavring
- 1 kg färska räkor, skalade
- 500 g vit fisk, Alaskan Pollak
- 750 g kvarg
- 250 g crème fraîche
- 300 g färskpotatis, kokt
- 1 knippe färsk gräslök
- 1 knippe färsk dill
- 250 g parmesanost, finriven
- salt
- malen svartpeppar
- 1 citron
- 3 msk forellrom
Gör så här
- Skaldjurstårta: Blanda smör och kavring till en deg och täck insidan på en pajform.
- Koka färskpotatisen och fisken och låt dessa svalna. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor och täck botten av pajformen.
- Hacka räkorna i grova bitar och blanda med den kokta fisken som smulas ner, kesella, parmesan, dill, gräslök, saften från en citron och 1msk rom, salt och peppar. Blanda allt väl.
- . Häll sedan smeten i pajformen. Garnera sedan tårtan med färska räkor, rom, skivade cocktailtomater och hackad gräslök.
- Förvara gärna tårtan i kylen ca 1 timme innan servering.