Kraftarbetarens glögg
Kraftarbetarens glögg
7 ingredienser
20 min
Använd gärna en tjockbottnad kastrull till det här receptet så glöggen inte bränns vid.
Ingredienser
- 1,5 dl strösocker
- 33 cl porter (öl)
- 1 kanelstång
- 15 kardemummakärnor
- 10 hela nejlikor
- 75 cl rött vin
- 2 dl sherry
Gör så här
- Sprid ut sockret över hela bottnen på en tjockbottnad kastrull. Peta endast runt i sockret tills det smält och fått en fin ljusbrun färg.
- Häll sedan i en halv flaska porter och lös upp sockret i detta. När det lösts upp helt häll då i resten av portern.
- Koka upp detta och lägg sedan i kanelen. Krossa hela kardemummakärnor och kryddnejlikor med en mortel och tillsätt i kastrullen.
- Låt puttra en stund. Häll till sist i rödvinet och sherryn. Värm upp och servera.