Trädgårdslandets lammsoppa

4 röster
30 min
4
Trädgårdslandets lammsoppa
Foto: TV4/Alexander Kvist
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g lammkött (av valfri kvalitet)
  • 5-7 dl vatten
  • 3 salladslökar
  • 2 gula lökar
  • 2 selleristjälkar, och blast
  • 7 morötter (späda)
  • 4-6 färskpotatisar (små)
  • 10 sockerärtsbaljor
  • 1 broccolibukett
  • 2 klyfta vitlök
  • 1-2 blad av libbsticka
  • 250 g spenatblad (eller ängssyra)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0,5 dl rapsolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hacka lammköttet i tärningsstora bitar.
  2. Hacka selleri, morötter, salladslök, broccoli, gul lök och vitlök i små bitar.
  3. Dela färskpotatisen i "kvartar".
  4. Hetta upp grytan och häll i ca 2 msk rapsolja.
  5. Bryn köttbitarna och löken. Tillsätt sedan resten av grönsakerna och potatisen.
  6. Häll i vattnet och buljongen och låt koka i ca 10 min.
  7. Lägg i 1-2 blad av libbsticka.
  8. I slutet av kokningen, lägg i spenat och sockerärtor.
  9. Ringla lite rapsolja över soppan och servera.
3 juli 2014