Grillad dillfylld makrill

Grillad dillfylld makrill
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Grillad dillfylld makrill

5 ingredienser

Gott på sommaren och dessutom mycket nyttigt.

Ingredienser

portioner
  • 6-8 makrillar, färska och medelstora
  • 2 knippen färsk dill
  • 250 g smör
  • flingsalt
  • peppar, från kvarn
  • ugnsfolie

Gör så här

  1. Makrillen: Lägg ut folien och salta på den, placera sedan makrillen (två om de är små) på folien och fyll med färsk dill både inne och utanpå fisken.
  2. Krydda med peppar från kvarn.
  3. Klicka i några små klickar smör i varje foliepaket.
  4. Vik ihop folien till en liten båt, viktigt att lämna lite luft så att fisken kan ångas och bli saftig.
  5. Lägg foliepaketen på grillen. Fisken är klar när köttet lossnar lätt från benen.