Ernsts aptitretare med matjessill

Ernsts aptitretare med matjessill
Foto: TV4/Alexander Kvist
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts aptitretare med matjessill

8

9 ingredienser

10 min

Enkel aptitretare med matjessill, färsk lök, ägg och creme fraiche.

Ingredienser

portioner4
  • 1 msk smör
  • 2 matjessillfiléer
  • 3 ägg, hårdkokta
  • 1 blast av färsk lök
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 1-2 dl crème fraîche
  • 3 msk sillspad
  • gräslök, till garnering

Gör så här

  1. Hacka äggen, lökblast och sill grovt.
  2. Lägg smöret i en stekpanna och få färg. Häll i "hacket" och tillsätt sillspadet. Låt detta småputtra i 1-2 min.
  3. Häll i crème fraiche och 'skaka ihop' så allt blir krämigt.
  4. Hacka/skär dill och gräslök och rör i.
  5. Häll upp i kaffekoppar och låt dem stå i kylskåp tills gästerna kommer eller servera något ljummen med ett knäckesticks och toppa med gräslök!