Bellini på vita persikor

Bellini
Foto: Tv4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Bellini på vita persikor

4 ingredienser

Bellini, mousserande vin med persikopuré på vita persikor.

Man kan ställa in glasen innan man häller upp drinken i dem så blir drinken extra kyld. Om man vill göra ett alkoholfritt alternativ kan man ta cider istället för mousserande vin.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd

Till 5 personer

  • 5 vit persika
  • 75 cl mousserande vin (gärna prosecco)

Till 35 personer

  • 35 vit persika
  • 5,25 l mousserande vin (gärna prosecco)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Kärna ur persikorna och lägg i en mixer. Mixa frukten tills det blir en puré.
  2. Häll upp purén i en form eller bunke, gärna gjord av plast så den inte spricker, ställ in i frysen över natten. När purén är frusen kan man blanda drinken.
  3. Ta 5 cl persikopuré i valfritt glas, häll över 15 ml mousserande vin, rör om och servera.