Bellini på vita persikor
Bellini på vita persikor
4 ingredienser
Bellini, mousserande vin med persikopuré på vita persikor.
Man kan ställa in glasen innan man häller upp drinken i dem så blir drinken extra kyld. Om man vill göra ett alkoholfritt alternativ kan man ta cider istället för mousserande vin.
Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

Ingredienser
Till 5 personer
- 5 vit persika
- 75 cl mousserande vin (gärna prosecco)
Till 35 personer
- 35 vit persika
- 5,25 l mousserande vin (gärna prosecco)
Gör så här
- Kärna ur persikorna och lägg i en mixer. Mixa frukten tills det blir en puré.
- Häll upp purén i en form eller bunke, gärna gjord av plast så den inte spricker, ställ in i frysen över natten. När purén är frusen kan man blanda drinken.
- Ta 5 cl persikopuré i valfritt glas, häll över 15 ml mousserande vin, rör om och servera.