Bönsallad

Bönsallad
Foto: TV4

Bönsallad

Av: Erik Wennberg

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

Näringsrik och supergod sallad som passar perfekt som tillbehör till kött. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp svarta bönor, avrunna
  • 1 förp färdigkokta stora vita bönor, avrunna
  • 1 förp färdigkokta borlottibönor, avrunna
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 4 kronärtskocksbottnar, i bitar
  • 0,5 dl kapris
  • 4 sardeller, finhackade
  • 1 rödlök, i tunna skivor
  • 10 körsbärstomater
  • 1 dl olivolja
  • ca 1 dl rödvinsvinäger
  • 3 kvistar färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser. Låt gärna stå och dra ett tag innan servering.