Ugnsbakad ananas

Chokladfondant
Foto: TV4

Ugnsbakad ananas

Av: Erik Wennberg

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

Perfekt tillbehör till glassen. Balanserar det krämiga med sötma. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Innan servering kan ananasbitarna med fördel stekas i lite av ananaskaramellen.

Här hittar du receptet på Eriks Kolasås och Chokladfondant.

Ingredienser

portioner
  • 1 ananas
  • 2 dl ananasjuice
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär ananasen i stavar.
  2. Smält sockret till en ljus karamell, tillsätt ananasjuice och rör till sockret löst sig. Smält smöret i karamellen.
  3. Dela och skrapa ur vaniljstången, tillsätt frön och stång till karamellen. Mal ner svartpeppar.
  4. Lägg ananasen i en ugnssäker form. Täck med ananaskaramellen.
  5. Grädda på 100 grader i ugn i cirka 20 minuter.