Enkla yakitorispett med sojarostad potatissallad
Enkla yakitorispett med sojarostad potatissallad
24 ingredienser
1 h
Jennie Walldéns buffémat passar perfekt till vårens alla fester! Med smarriga yakitorispett och sojarostad potatissallad gör du alla gäster nöjda!
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
Sojarostad potatisallad
- 900 g delikatesspotatis (små, t ex mandelpotatis eller ratte)
- 2 msk olivolja
- 1 msk japansk soja
- 1 rödlök
- 1 dl sockerärtor
- 1 knippe rädisa
- 1 knippe gräslök
- 3 msk sesamfrön, rostade
dressing
- 1 msk mörk sesamolja
- 3 msk rapsolja
- 1 klyfta vitlök, riven
- 2 msk japansk soja
- 2 msk risvinäger
- 1 msk dijonsenap
- salt
- svartpeppar, nymalen
Yakitorispett
- 700 g kycklinglårfilé
- grillspett, blötlagda
Sås
- 1 dl japansk soja
- 1 dl mirin
- 4 msk sake (ta torr sherry om du inte hittar sake)
- 4 msk farinsocker
- 2 msk risvinäger
- 4 klyftor vitlök, lätt krossade
Gör så här
Potatissallad
- Vänd runt potatisen i 2 msk olivolja och 1 msk soja.
- Rosta i 225 grader ugn i 30 minuter till potatisen är genombakad och rostad. Låt svalna något.
- Blanda alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå.
- Skiva rödlök så tunt du kan, strimla sockerärtor samt skiva rädisor. Finhacka gräslök. Lägg potatisen i en stor skål, häll över dressingen och blanda så all potatis täcks av dressingen.
- Strö över grönsakerna, gräslök och sesamfrön och vänd runt - servera!
Sås
- Koka ihop alla ingredienserna till såsen. Låt puttra i 10 minuter till den tjocknat lite. Låt svalna något.
- Skär kycklinglårfilén i små munsbitar. Trä på spetten. Pensla med såsen runtom. Grilla på max grilleffekt i ugn på översta falsen eller på grillen. Ca 5-10 minuter tar det.
- Servera på buffén eller med ris och en god sallad.