Enkla recept till buffén - Jessica Frejs snabba tips

Det är enkelt att laga god mat till många och det kräver varken krångliga recept eller en massa tid. För att göra en god buffé behöver man tänka på att maximera smaker, texturer och färger och framförallt minimera arbetsmomenten så det blir lätt och kul att ha fest.

Här hittar du tv-kocken Jessica Frejs tips på goda, enkla recept till buffén. Recepten är beräknade till ca 10 personer och tanken är att du i princip kan komma på samma dag att du vill ha fest och ändå hinna med!

3 smarta genvägar för en mer snabbfixad buffé

1. Köp färdig gazpacho

Supergod förrätt, köp en gazpacho med bara naturliga ingredienser och ingen känner någon skillnad. Smaka av och krydda upp med kanske lite mer salt, chili och färska örter vid servering. Absolut viktigaste att den serveras iskall!

2. Bjud på bröd

Att servera riktigt gott bröd på buffé är a och o orkar du inte baka så köp några riktigt schyssta bröd på ditt bageri, komplettera med gott knäckebröd och såklart extra saltat smör.

3. Supersnabb sallad

Köp färdigsköljd och blandad sallad och häll i stora skålar. Olja, vinäger, salt och peppar kan placeras på ett fat bredvid så kan man själv smaksätta om man vill.

Bläddra nedåt för fler av Jessicas goda buffétips!

​Läs också: Så fixar du billigare buffé >>

Lax med brynt dragonsmör

Servera som förrätt eller inslag på buffén. Tar endast 15 minuter att svänga ihop och blir garanterat uppskattat!

Kyckling med citron- och basilikasås

Ugnsstekt, saftig kyckling som du toppar med en fräsch citron- och basilikayoghurt.

3 försvinnande goda röror

Alla goda ting är tre - duka upp flera sorters (enkla) röror på buffébordet och succén är ett faktum.

Färskpotatis - både billigt och gott!

Helt vanlig kokt färskpotatis är så himla gott, ingen idé att krångla till det i onödan.

Servera tårtan i glas!

Jordgubbstårta med brynt smör, kardemumma och vispad grädde - gästerna kommer jubla!

Fler tips!