Enkla pepparkaksbollar
Enkla pepparkaksbollar
9 ingredienser
20 min
Kryddiga och saftiga raw food pepparkaksbollar som är mycket enkla att göra! Veganska, glutenfria och inget raffinerat socker. Kan göras nötfria – byt isåfall ut mandeln mot solroskärnor!
Ingredienser
- 2 dl sötmandel
- 1,5 dl russin
- 3 msk agavesirap (eller lönnsirap)
- 1 msk kokosolja
- 3 tsk malen kanel
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk malda nejlikor
- 0,5 krm salt
- 1 msk lingonpulver (att rulla bollarna i)
Gör så här
- Mixa mandlarna (eller solroskärnorna) i matberedare ca 15-30 sekunder tills de är finhackade.
- Tillsätt resten av ingredienserna och mixa allt till önskad konsistens, det tar ofta några minuter att få degen att gå ihop.
- Dela degen i fyra lika stora delar och rulla fem bollar av varje del så att du får totalt 20 runda bollar.
- Rulla bollarna i lingonpulver om du vill, det ger en god syrlig smak och gör dem extra julfina! Det går bra att förvara pepparkaksbollarna både i kylen och frysen.