Enkla pepparkaksbollar

16 röster
20 min
20 bollar
Enkla pepparkaksbollar
Foto: Kamilla Jönvik

Kryddiga och saftiga raw food pepparkaksbollar som är mycket enkla att göra! Veganska, glutenfria och inget raffinerat socker. Kan göras nötfria – byt isåfall ut mandeln mot solroskärnor!

Visa mer
20 min
20 bollar

Du behöver

  • 2 dl mandel
  • 1,5 dl russin
  • 3 msk agavesirap (eller lönnsirap)
  • 1 msk kokosolja
  • 3 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 0,5 krm salt
  • 1 msk lingonpulver (att rulla bollarna i)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Mixa mandlarna (eller solroskärnorna) i matberedare ca 15-30 sekunder tills de är finhackade.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa allt till önskad konsistens, det tar ofta några minuter att få degen att gå ihop.
  3. Dela degen i fyra lika stora delar och rulla fem bollar av varje del så att du får totalt 20 runda bollar.
  4. Rulla bollarna i lingonpulver om du vill, det ger en god syrlig smak och gör dem extra julfina! Det går bra att förvara pepparkaksbollarna både i kylen och frysen.
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...