En fransk klassiker - crème brûlée

En fransk klassiker - crème brûlée
Foto: TV4

En fransk klassiker - crème brûlée

Av: Martin - Trollhättan

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

2 h

En klassisk förrätt som aldrig slår fel! Serveras med en kaneldoftande rabarberkompott.

Dryck: Nivole Nr 7787

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

crème brûlée

  • 6 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 6 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • råsocker, för bränning

rabarberkompott

  • 300 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 kanelstänger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Rör ihop ägg och strösocker. Blanda ner grädde, mjölk och skrapet ur vaniljstången.
  3. Häll upp i ugnssäkra formar och ställ i ett vattenbad i ugnen i ca 1,5 timme.
  4. Låt svalna och bränn av med råsocker.
  5. Koka ihop alla ingredienser till rabarberkompotten i 10 minuter och ta sedan bort kanelstängerna.