Lammfilé med grönsaks- och rotfruktssallad

Foto: TV4
Lammfilé med grönsaks- och rotfruktssallad
22 ingredienser
Kryddinlindad lammfilé med grönsaks- och rotfruktssallad och sötpotatispuré. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Rekommenderad dryck: Chateu Musare, Libanon, vatten.
Ingredienser
- lammfilé [ca 800 g]
- svartpeppar
- rosmarin
- vitlök
- salt
- smör, till stekning
- rapsolja, till stekning
Grönsaks- och rotfruktssallad
- 500 g potatis, kokt och kall
- blandade grönsaker
- körsbärstomater, delade
- rucolasallad
- mâchesallad
Salladsdressing
- 3 msk dijonsenap
- 2 msk vitvinsvinäger
- 4 msk olja
- salt
- peppar
Sötpotatispuré
- 2 sötpotatisar
- 1 msk smör
- ca 0,5 dl mjölk
- salt
- peppar
Gör så här
- Lammytterfile gnids in med svartpeppar, rosmarin,vitlök och salt. Låt dra i ett par timmar.
- Stekes i varm panna med smör och lite rapsolja - hastigt för att täppa till porerna.
- Lagas i varm ugn ca 225 grader till temp uppgår till 55 grader.
- Stäng av ugnen, låt köttet stå kvar tills temp är ca 65 grader och blir ljust rosa. Skär i tunna skivor före servering.
- Grönsaks- och rotfruktssallad: Förväll snabbt grönsaker och rotfrukter. Häll över dressing.
- Blanda sist ner delade körsbärstomater, ruccola och machesallad.
- Sötpotatispuré: Koka två sötpotatisar skurna i klyftor.
- Kör i mixer tillsammans med en klick smör och lite mjölk till en lös konsistens. Salta och peppra.