Frusen cheesecake med apelsin och pepparkaka
Frusen cheesecake med apelsin och pepparkaka
12 ingredienser
4h 15 min
Frasig cheesecake med smak av julen.
Ingredienser
Botten:
- 14 pepparkakor
- 50 g smör, smält
- 1 msk strösocker
Fyllning:
- 3 äggulor
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 g färskost (typ Philadelphia)
- 3 dl grädde
- 1 apelsin (eller blodapelsin, finrivet skal)
- Skär upp resten av apelsinen i skinnfria fileér
- 2 passionsfrukter
- 1 msk honung, flytande
Gör så här
- Kör pepparkakorna i mixern och häll på det smälta smöret och sockret och mixa ihop allt. Fördela fyllningen i små glas som tål att stå i frysen.
- Vispa ihop äggulor, socker, vaniljsocker och färskost. Vispa grädden i en separat bunke och vänd ner den i äggsmeten.
- Tvätta apelsinen och riv skalet fint och vänd ner skalet i smeten. Häll upp smeten i glasen och ställ in glasen i frysen på en bricka i minst 4 timmar.
- Servera med apelsinfileér och passionsfrukt som sötas med flytande honung.