• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Eldad röding med aromatiska grönsaker

7 röster
5 m
2
Eldad röding med aromatiska grönsaker
Foto: Filip Poon
5 m
2

Du behöver

  • 2 rödingfiléer, med skinn på
  • 2 klyfta vitlök, skivad
  • 2 salladslökar, skivad
  • 1 zucchini, hackad i tärningar
  • 12 cocktailtomater, kvartade
  • 1 krm chiliflakes
  • 5 msk olivolja
  • 1 msk champagnevinäger
  • körvel
  • dill
  • salt

Gör så här

  1. Stek vitlök, salladslök, zucchini, och tomaterna i en het panna. Tillsätt chiliflakes och salta, stek i ca 4 minuter. Ha i olivoljan och champagnevinäger.
  2. Salta och olja in rödingen, lägg den på en ugnssäker form och elda den med gasbrännare, eller kör in den i ugnen på 200 grader  i ca 5 minuter
  3. Garnera med valfri ört.
22 april 2019