Rödbetsägg med pepparrot

Rödbetsägg med pepparrot
Foto: Holger Edström
Eja Nilsson
Eja Nilsson

Rödbetsägg med pepparrot

Av: Eja Nilsson

Från: Sill, ägg och nubbe

4 ingredienser

Eggande gott med pepparrot

Ingredienser

  • 6 ägg
  • inläggningslagen, från en stor burk inlagda rödbetor [ca 400 g
  • 1 bit färsk pepparrot, skalad
  • 3 klyftor vitlök

Gör så här

  1. Koka upp lagen med bitar av pepparrot och skalad skivad vitlök. Lägg i äggen i den sjudande lagen och koka dem 6–7 minuter (mjukkokta). Ta upp, skölj under kallt vatten och skala dem. Lägg ner äggen i lagen igen och låt dem svalna helt i den. Låt dem ligga i lagen några timmar i kylskåpet och bli vackert röda.
  2. Halvera eller skär dem i klyftor och garnera en sallad, t.ex. en böcklingsallad eller potatissallad med de rosaröda äggklyftorna.