Kookoo, en orientalisk omelett

Kookoo
Foto: tv4

Kookoo, en orientalisk omelett

0

14 ingredienser

40 min

En örtig omelett som serveras med en yoghurtsås och bröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryckestips
Till en förrätt rik på örter som denna passar ett torrt, frisk vitt vin vid namn Ravenswood Vintner’s Blend Chardonnay 2011 utmärkt. Det är ett fruktigt och smakrikt vin med karaktär av rostade ekfat, inslag av tropisk frukt som citrus och örter.
Art.nr: 73326 Ursprung: USA, Kalifornien

Ingredienser

portioner4

Maste musir

  • 4 dl yoghurt
  • 3 schalottenlökar
  • salt
  • vitpeppar
  • mynta

Kookoo

  • 1 dl gräslök
  • 1 dl persilja
  • 1 dl dill
  • 1 dl koriander
  • 4 ägg
  • 3 msk olivolja
  • 1 potatis, stor
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Maste musir
    Finhacka schalottenlöken och rör ner i yoghurten. Smaka av med salt, vitpeppar och mynta.
  2. Kookoo
    Blanda allt till en smet och stek sedan på svag värme i 20 minuter under lock. Välj själv om du vill steka det som biffar, eller som en hel pannkaka. Vänd efter ca 14 min, om du väljer pannkaka. Servera med osötat bröd, ex pitabröd, sesambröd eller toastbröd.