Egg drop soup

NYHET
Egg drop soup
Foto: TV4
Albin Edberg
Albin Edberg

Egg drop soup

10 ingredienser

30 min

"För mig är egg drop soup storstad. Det är dofter från en kinakrog i New York, det är mjukt och lent men ändå fullt med smak. Jag gör ofta det här hemma som snabblunch. En hel middag är det inte, men som lunch eller förrätt är den helt perfekt." /Albin Edberg

Ingredienser

portioner
  • 30 g ingefära
  • 10 g vitlök
  • 5 dl kycklingbuljong (helst rostad på tetra)
  • 1 msk korianderfrö
  • 1 msk soja (ljus)
  • 1 tsk mörk sesamolja
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk vatten
  • 2 ägg
  • 1 knippe salladslök

Gör så här

  1. Skiva ingefäran grovt och krossa vitlöken med bredsidan på kniven.
  2. Koka upp buljongen, dra åt sidan och tillsätt ingefära, vitlök och korianderfrön. Låt buljongen dra med kryddorna 10 minuter.
  3. Sila buljongen och tillsätt soja och sesamolja.
  4. Vispa ihop majsstärkelse och vatten.
  5. Koka upp buljongen igen och tillsätt redningen under vispning.
  6. Vispa äggen i en separat bunke och häll ner i den varma buljongen i en tunn stråle under vispning.
  7. Häll upp i varma skålar och toppa med skivad salladslök.

Vill du ha kraftigare smak? Låt ingefära, vitlök och korianderfrön ligga i längre.
Vispa med ätpinnar! Det gör absolut ingen skillnad på smak eller konsistens, men det ger en känsla av autenticitet.