Karl-Alfreds smoothie på spenat

Karl-Alfreds smoothie på spenat
Foto: Paulina Westerlind
Sanna Ehdin
Sanna Ehdin

Karl-Alfreds smoothie på spenat

6 ingredienser

En riktigt energiboost som ger styrka! Den här fräscha smoothien brukar jag göra med nyskördad spenat, men det går lika bra med frusen. /Sanna

Spenat är ovanligt rikt på järn, folsyra, omega-3-fettsyror, vitamin A, C, E och K och flera viktiga antioxidanter. Spenat är bland det mest inflammationsdämpande (IFD) som man kan äta! Supermat med andra ord!

Växterna är gröna för att de innehåller klorofyll, vilket är renande, förnyande och motverkar inflammationer. Därför är det också bra för oss att äta mycket färska bladgrönsaker på våren.

Fler smoothies som Sanna bjöd på

Very berry

Guldsmoothie

Valentinsmoothie

Ingredienser

portioner
  • 1 dl spenat
  • 1-2 tsk gul lök, riven
  • 1 tsk färsk ingefära, riven (eller pulver)
  • 2 msk proteinpulver
  • 1 msk vispgrädde (eller kokosolja)
  • 2 dl vatten

Gör så här

  1. Hacka spenat och lök.
  2. Blanda alla ingredienser och mixa. Ger härlig energi!