Mosters hemliga knäck

Mosters hemliga knäck
Foto: Nisse Peterson
Anna och Fanny Bergenström
Anna och Fanny Bergenström

Mosters hemliga knäck

Av: Anna och Fanny Bergenström

Från: Vinterns goda ting

7 ingredienser

En ljus knäck som blir lljuvligt mjuk i konsistensen. Ett måste på gottebordet till jul!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • ev 50 g sötmandel
  • 50 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk honung
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Hacka mandeln om den ska vara med och ställ åt sidan.
  2. Koka allt det övriga sakta (det tar ca 40 minuter) i en tjockbottnad kastrull utan lock tills några droppar av smeten går att forma till en kula i ett glas kallt vatten.
  3. Rör ner den hackade mandeln och skeda upp smeten i små knäckformar ställda på en smord plåt.