Duka upp till buffé - Catarina König ger sina bästa tips!

Slå på klippet och ta del av Catarinas alla tips - samt 4 tips på snabba snittar
Tips till buffébordet:
- Använd gärna ett högt kakfat i våningar. Ställ det centralt på bordet, så kan alla nå från alla olika håll.
- Ta fram familjens olika tårtfat. Det är nämligen perfekt att duka upp ett buffébord med olika höjder, då kan du skjuta in tallrikar under tårtfatet, omlott om varandra och vips har du massor av mer plats på buffébordet.
- Ha en startstation i kortänden av buffébordet med tallrikar och bestick. Har du ett riktigt långt buffébord så kan man ha tallrikar i båda kortändarna. Det brukar ge ett naturligt flow runt buffébordet.
- Undvik glas och dryck på buffébordet. Det är lätt att man slår omkull glas, samt att det brukar vara krångligt att båda bära glas, tallrik, bestick och ta maten från buffébordet.
- Undvik att ha ljusstakar mitt på buffébordet. En olycka händer så lätt när det är trångt och man sträcker sig. Ställ hellre höga ljusstakar vid sidan av buffébordet, eller täckta ljuslyktor, eller använd LED- ljusslingor på bordet för att skapa mysstämning.
- Dekorera med detaljer från den säsong du dukar upp med. Vid jul är det vackert att lägga fram röda julkulor på bordet, använda granris, röda äpplen och blänkande metaller som mässing, som glittrar vackert i julmörkret.








