Tillsammans i köket avsnitt 2 buffébord

Duka upp till buffé - Catarina König ger sina bästa tips!

Oavsett om det är adventsbuffé, glöggmingel... eller rent av bara en festlig buffé när som helst på året, så finns det några få smarta tips att göra buffébordet inbjudande och välkomnande.
Tillsammans i köket avsnitt 2 buffébord

Slå på klippet och ta del av Catarinas alla tips - samt 4 tips på snabba snittar

Tips till buffébordet:

  1. Använd gärna ett högt kakfat i våningar. Ställ det centralt på bordet, så kan alla nå från alla olika håll.
  2. Ta fram familjens olika tårtfat. Det är nämligen perfekt att duka upp ett buffébord med olika höjder, då kan du skjuta in tallrikar under tårtfatet, omlott om varandra och vips har du massor av mer plats på buffébordet.
  3. Ha en startstation i kortänden av buffébordet med tallrikar och bestick. Har du ett riktigt långt buffébord så kan man ha tallrikar i båda kortändarna. Det brukar ge ett naturligt flow runt buffébordet.
  4. Undvik glas och dryck på buffébordet. Det är lätt att man slår omkull glas, samt att det brukar vara krångligt att båda bära glas, tallrik, bestick och ta maten från buffébordet.
  5. Undvik att ha ljusstakar mitt på buffébordet. En olycka händer så lätt när det är trångt och man sträcker sig. Ställ hellre höga ljusstakar vid sidan av buffébordet, eller täckta ljuslyktor, eller använd LED- ljusslingor på bordet för att skapa mysstämning.
  6. Dekorera med detaljer från den säsong du dukar upp med. Vid jul är det vackert att lägga fram röda julkulor på bordet, använda granris, röda äpplen och blänkande metaller som mässing, som glittrar vackert i julmörkret.

Catarinas recept till advent

Vispad brieost med fikonmarmelad och rostade valnötter
Vispad brieost med fikonmarmelad och rostade valnötter

Vispad brieost med fikonmarmelad och rostade valnötter

En krämigt vispad brieost med hemgjord fikonmarmelad och rostade valnötter är en riktig succé på buffébordet. ### Stolt sponsor IKEA

Parmalindade päron med tryffeltaleggio
Parmalindade päron med taleggio

Parmalindade päron med tryffeltaleggio

Ett försvinnande gott tilltugg till adventsminglet eller fördrinken. Det tar dessutom endast 5 minuter att svänga ihop! ### Stolt sponsor IKEA

Chèvrebollar med nötter, tranbär, rosmarin & honung
Chèvrebollar med nötter och honung ny

Chèvrebollar med nötter, tranbär, rosmarin & honung

Försvinnande goda tilltugg som med fördel serveras till advent, eller som tilltugg på självaste julafton. Det här tilltugget funkar faktiskt utmärkt att bjuda på under hela hösten - mums! ### Stolt sponsor IKEA

Ugnsbakad brieost med tryffelhonung
Ugnsbakad brieost

Ugnsbakad brieost med tryffelhonung

Ett riktigt pangtilltugg att bjuda gästerna på till adventsminglet! Så otroligt enkelt, men löjligt gott. ### Stolt sponsor IKEA

Tillsammans i köket avsnitt 1-4