I nya serien "Tillsammans i köket med Catarina och Filippa" får vi i avsnitt 1 massor av härliga tips hur man gör en vacker höstdukning. Självklart bjuder Catarina på en krämig citronpasta och dottern Filippas drömgoda bärpaj. Slå på klippet och se hur de också gör sötaste servettringarna av rosmarin!
"Mjuka vackra färger i brunt, burgundy, senapsgult, svagt rosa och orange tillsammans med naturmaterial som tallriksunderlägget i sjögräs från IKEA, men också kottar och löv skapar en varm, ombonad och höstinspirerad dukning. Prova att blanda helt olika porslin, som här ljusgrått, prisvärt porslin från IKEA och snäckskalsvågigt porslin från Mateus."
-Catarina
Servettringar av rosmarin
"Det här tipset hittade jag på TikTok och det är så enkelt! Med bara en liten ståltråd, färsk rosmarin och en liten jutetråd gör du enkelt små servettringar. Här har vi rullat och vikt en rustik linneservett från Axlings linne, men det går lika bra med pappersservetter."
-Filippa
Blänkande metaller
"Guld och mässing ger ett otroligt varmt och vackert blänk till höstens dukningar. Matcha med ljus i olika färger och höjder, det skapar en inbjudande och avslappnad atmosfär - kontra vita ljus som ger en mer formell känsla. Här har jag blandat vackra, höga mässingljusstakar från Skultuna och låga från IKEA."
-Catarina
I Catarina och Filippas höstdukning hittar du även en senapsgul linneduk från Ellos, bruna dricksglas och brun rund vas från IKEA och färgade ljus från Systrarna Grene.
Denna gudomligt goda och krämiga citronpasta med frasig kyckling går hem hos alla, stora som små. Servera den på ett stort fat så blir det en perfekt bjudrätt till helgen!
### Stolt sponsor IKEA
Bästa bärpajen enligt familjen König! Filippa König bakar denna familjefavorit ofta - enkel att baka och en riktigt god twist med kokos i!
### Stolt sponsor IKEA
Catarina tog hem den ärofyllda titeln Sveriges mästerkock 2016 och sedan vinsten i Decenniets mästerkock 2020. Utöver sina fina titlar har Catarina släppt tre böcker "Varje dag är en fest", "Mat med guldkant" och "Smårätter med guldkant". Hennes filosofi är att varje dag kan förgyllas med livets goda - mat, vin, en promenad eller kvalitetstid med familjen.