Krämig citronpasta med krispigt panerad kyckling

NYHET
Citronpasta med krispigt panerad kyckling
Foto: Angelica Söderberg
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Krämig citronpasta med krispigt panerad kyckling

18 ingredienser

30 min

Denna gudomligt goda och krämiga citronpasta med frasig kyckling går hem hos alla, stora som små. Servera den på ett stort fat så blir det en perfekt bjudrätt till helgen!

Stolt sponsor IKEA

IKEA tipsar - duka upp till höstmys!
Sponsrat
IKEA mässing

IKEA tipsar - duka upp till höstmys!

Grov linneduk, blanka mässingbestick och vackra detaljer från naturen gör din höstdukning magisk. Hitta fler tips hos IKEA!

Läs mer

Inköpslista till programmet
Tillsammans i köket header utan logo

Inköpslista till programmet

Här kan du se alla var alla produkter kommer ifrån i programmet "Tillsammans i köket med Catarina och Filippa"

Läs mer

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 ägg
  • 2 dl pankoströbröd
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 2 dl vetemjöl
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • neutral olja, att steka i (rikligt)

Pasta

  • 350-400 g pappardelle
  • 2 msk smör
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 5 dl vispgrädde
  • 1,5 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 citron, zest + lite saft
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Topping

  • rucolasallad
  • parmesanost

Gör så här

Kycklingen

  1. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna filéer. Banka ut dem lite till med hjälp av undersidan på en kastrull på en skärbräda. Salta och peppra båda sidor.
  2. Vispa upp ägg i en skål och blanda riven parmesan med panko i en annan.
  3. Doppa filéerna först i äggvispet och sedan ned i ost- och pankoblandningen.
  4. Hetta upp en stekpanna med olja och stek filéerna ca 2-3 min per sida.

Pastan

  1. Koka Pappardelle enl anvisningarna på paketet i saltat vatten.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs den finhackade vitlöken mjukt någon minut. Tillsätt sedan grädde och fond, och låt reducera / koka ihop till en krämig sås.
  3. Tillsätt rivet citronskal från en tvättad citron och några droppar citronsaft.
  4. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  5. När såsen är krämig, tillsätt ½ dl pastavatten.
  6. Häll av pastan och blanda med den krämiga såsen.

Servering

  1. Lägg upp pasta på tallrikar. Skär upp kycklingfiléerna i skivor och lägg ovanpå pastan. Toppa med ruccola och massa riven parmesan.
TIPS!
Allt för din dukning från IKEA
Sponsrat
IKEA billboard till recepten

Allt för din dukning från IKEA

Hitta detaljer för höstens vackraste dukning på IKEA

Läs mer

Filippas knäckiga bärpaj
Filippas knäckiga bärpaj med kokos

Filippas knäckiga bärpaj

Så gör du familjen Königs absolut godaste bärpaj med en liten hemlig twist

Läs mer