Ugnsbakad brieost med tryffelhonung

NYHET
Ugnsbakad brieost
Foto: Angelica Söderberg
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Ugnsbakad brieost med tryffelhonung

4 ingredienser

25 min

Ett riktigt pangtilltugg att bjuda gästerna på till adventsminglet! Så otroligt enkelt, men löjligt gott.

Stolt sponsor IKEA

Ikea tipsar - allt för jul och advent
Sponsrat
Ikea jul promoruta

Ikea tipsar - allt för jul och advent

Duka upp till en härlig julmiddag eller ett mysigt adventsmingel. Hos Ikea hittar du alla tillbehör!

Läs mer

Inköpslista till programmet
Tillsammans i köket header utan logo

Inköpslista till programmet

Här kan du se var alla produkter kommer ifrån i programmet "Tillsammans i köket med Catarina och Filippa"

Läs mer

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

4 - 6 portioner
  • 500 g Brieost Petit Brie Président
  • 2-3 msk tryffelhonung
  • flingsalt
  • färsk timjan

Förslag att doppa i osten

  • Smörstekt krispigt surdegsbröd
  • Salta kex
  • Crostini

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Ta ut osten ur asken och ta bort pappret runt den. Skär långa snitt ett par millimeter ned i osten tvärs över och snett över som rutor. Sätt illbaks den i asken.
  3. Ringla över 1 msk tryffelhonung och strö på lite flingsalt. Sätt in i ugnen för att bakas ca 20 minuter, tills osten blir mjuk innuti.
  4. Ta ut osten från ugnen, ringla över mer tryffelhonung och toppa med färska små timjanblad. Servera med olika kex eller hemgjorda crostini.
TIPS!
Tillsammans i köket - se alla avsnitten här!
Tillsammans i köket avsnitt 1 med logo

Tillsammans i köket - se alla avsnitten här!

På TV4Play kan du se alla härliga avsnitt med Catarina König och dotter Filippa

Läs mer

Duka upp till adventsmys!
Tillsammans i köket avsnitt 2 buffébord

Duka upp till adventsmys!

Catarina König tipsar om hur du gör bästa mingel- och adventsbuffén

Läs mer